Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


240.000 eurót követelnek

 Fiatal milliomosok voltak, de már gondoskodni akartak az öreg korukról.

Az ikrek Bill és Tom Kaulitz (23) 16 éves volt, amikor zenekarukkal, a Tokio Hotellel áttörésüket ünnepelték. Debütáló albumuk a " Schrei" 1,5 millió példányban kelt el, háromszoros aranylemez lett Németországban, és dupla platina Ausztriában.

Tom és Bill hirtelen a nyilvánosság kereszttüzébe került, milliókat kerestek. A két magdeburgi srác, be akarta fektetni pénzét, hogy biztosítva legyen az időskori megélhetésük, így az Allianz-szal kötöttek nyugdíjbiztosítást.

Most a Kaulitz fivérek és a biztosító társaság a bíróságra megy. A zenészek vissza akarják szerezni az Allianz-tól azt a 240.000eurót, amelyet befizettek a nyugdíjalapjukba. Azt állítják, hogy a szerződés nem volt jogszerű.

Miért?

Bill, és Tom édesanyja, Simone Kaulitz 2006-ban kötött fiai számára egy nyugdíjbiztosítási alapot. A fiúk évente 20.000 eurót fizettek be az alapba. Nincs pénzfelvételi joguk 62 éves korul előtt, mondta a BILD.de-nek az Allianz szóvivője Udo Rössler.

Mégis: Mivel a testvérek még nem voltak nagykorúak akkoriban, így az édesanya írta alá a szerződést. Normál esetben, a törvény előírja, hogy ilyen helyzetekben a gyámügyi bíróság hozzájárulását is kérik, de esetükben ez nem történt meg.

A Bild.de-nek Rössler azt nyilatkozta, hogy a biztosító társaság esetében gyakori, hogy lemondanak a szükséges gyámügyi bíróság jóváhagyásáról. " Vannak olyan ügyfeleink, akik szerződést akarnak kötni, például 17 évesen. 18 évesen viszont már aláírhatja a gyámügyi bíróság hozzájárulása nélkül is. Ha nincsen ellenvetésük, akkor a szerződés továbbra is érvényben van. "

Bill és Tom is kapott 18. születésnapjuk után egy ilyen levelet. A hamburgi ügyvédnő, Patricia Cronemeyer szerint - aki Billt és Tomot képviseli - ez nem jogszerű. Cronemeyer azzal vádolja az Allianz-ot, hogy " az ilyen eljárás a jogilag kiskorúakat védi a kizsákmányolás ellen. "

2010-ben ismét figyelmeztették az ikreket a nyugdíjbiztosításuk miatt egy felszólító levélben. " Mivel 2010-ben elmaradt a tagdíj befizetés, így a határidő lejárta után felmondtuk a szerződést. A Kaulitz ikrek utólagos befizetést kértek, és folytatták tovább a szerződést ", mondta az Allianz szóvivője Udo Rössler.

Időközben, az ikrek felnőttek és kétségbe vonták nyugdíjalapjukat. 2012 szeptemberében, panaszt nyújtottak be és követelték a korábban befizetett 240.000 euró visszafizetését. Múlt héten volt az első bírósági meghallgatás Berlinben a kerületi bíróságon. Még semmi nincs eldöntve, az ítélethirdetést június 19.-ére napolták, de lehetséges a halasztás is.

A bíró dönthet úgy is, hogy ez nem a berlini kerületi bíróság, hanem a stuttgardi jogkörébe tartozik, mondta a BILD.de kérdésére DR. Ulrich Wimmer, a polgárjogi bíróságok szóvivője. Az Allianz biztosító társaság székhelye is ott van.

Az nem ismert, hogy az ikrek hirtelen miért nem akarnak már több nyugdíjalapot fizetni. Mivel ez mindkettőjük számára garantálná idős korukra a jövedelmet. Talán a jelenlegi biztosító kondíciói nem elég vonzóak.

Végül is: A lezárt nyugdíjalapokat az állam kezeli. De csak akkor, ha a biztosított személy Németországban él és ott adózik. Viszont Bill és Tom 2010-ben Los Angelesbe költözött.....

 

bill-und-tom-germany-2012.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.