Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fiatalok, de már nem kiskorúak!

2013.08.14

 images--1-.jpg7203_zene_w800_h600.jpeg

 

 

Fiatalok, de már nem kiskorúak!

 

Mindnyájan Tokióba szeretnének utazni. Ez a távlati terve a Tokio Hotel nevű zenekarnak. Ezért választották ezt a nevet. Ilyen egyszerű. Amúgy nincs közük a japán manga rajzokhoz, bár Bill kinézete erősen rácáfol erre. A Tokio Hotel Magyarországon a VIVA COMET-gálán, június elsején lépett fel. De előtte még kipréseltük ezt az interjút az együttesből.

 

Billnek / 16 éves / egyik kedvenc énekese Nena. Ném véletlen, hiszen először erre a koncertre vittek el a szüleid. Karaktered, sminked is mintha Nenára emlékeztetne......

- BILL: Érdekes, ezt most hallom először. De jó hír. Gondolom nem ciki Nenára hasonlítani, bár nem a példaképem. Hatéves korom óta hallgatom a zenéjét, így elképzelhető, hogy az énekesnő stílusa külsőleg is befolyásolt. Ez persze vicc. Nagyon szeretem Nena zenei világát, de amit a Tokio Hotel csinál, az kissé távol áll ettől a zenei irányzattól. Sőt azt gondolom, hogy amikor dalokat írok, bár kétségtelenül befolyásol a gyerekkorom, mégis igyekszem önálló zenei arculatot kialakítani.

 

A honlapotokon olvasni lehet a dalaitokat magyarul is. Az egyik számban meglepő őszinteséggel vagy inkább iróniával mondjátok ...... " fiúbanda vagyunk, és úgy válogattak minket össze...."

- BILL: Ez tényleg irónia. Mi régóta ismerjük egymást, mivel nem ez az első zenekarunk. Korábban Devilish néven léptünk fel. Testvéremmel Tommal és Gustavval, Georg-dzsal Magdeburg környéki klubokban játszottunk. Szóval jól összecsiszolódott a banda mielőtt megalakult volna a Tokio Hotel. Ezt a dalt éppen azért írtuk, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire hamis a megcsinált és összerakott együttesek élete. Sokkal fontosabb az, hogy a zenekar tagjai ismerjék egymást, sőt barátok legyenek.

 

Arról is énekeltek, hogy Németországnak igazi sztárokra és nem " full " idiótákra van szüksége. Mit gondoltok az igazi sztárságról?

TOM: / 16 éves /: Az ember sosem tarthatja igazi sztárnak magát.  Kimegyek az utcára és felismernek, na jó, ezen még mindig csodálkozom. Ettől még nem vagyok sztár, sőt a barátaim is ugyanazok, mint régen. De abban biztos vagyok, hogy Németországnak tényleg igazi sztárokra van szüksége. Hogy milyenek az igazi sztárok? Nem tudom. Mindez csak külsőség.

 

Régen is sminkelted magad a barátaid között?

- BILL: Mindig is sminkeltem magam. Hétéves korom óta zenélni járok, és amikor dobost kerestem például Gustav is így ismert meg.

 

Georg és Gustav mintha kicsit a háttérben lennének.

GEORG / 18 éves / : Nem vagyunk háttér beszorítva, csak kevesebbet beszélünk. Nyugodt a természetünk. Én például sportolok is.

 

Nem iskolába jártok, hanem turnéra? A szülők ezt hogyan fogadják?

GUSTAV / 17 éves /:  Teljes mértékben támogadnak minket. Nagyon pozitív a hozzáállásuk. Nekem sose mondják, hogy tanuljak. A szüleim szerint azt csináljam, amihez kedvem van. Ez nagyon jó, viszonylag jó tanulók is vagyunk. Nyártól aztán megint tanulni fogunk. A turné végeztével kezdődik az iskola.

BILL: Lehet, hogy egy kissé furcsának tűnik, de az együttes tagjai igen korán kezdtek önálló életet élni. A mi szüleink nem aggódtak és szorongtak miattunk annyit. Talán hamar nőttünk fel, de több lett az élettapasztalatunk. És jó, hogy megbíznak bennünk.

 

Bill írja a szövegeket, és szinte sohasem beszél a szerelemről.

BILL: Igen én írom a számokat a producerekkel, és az új dalunk, ami Németországban sláger az igenis a szerelemről szól. A szerelmi történetek sokfélék. Nem kell teljesen kitárulkozni. Minden attól függ, hogy honnan nézzük a dolgokat. Például a Durch den Monsun című számba, egyszerre lehet szerelmet és barátságot is belegondolni.

 

Tomot nehéz lenne sapka nélkül elképzelni. Mégis mekkora a sapkagyűjteményed?

TOM: Ötven sapkám van kábé.

 

Rendszeresen halljuk a híreket, hogy flörtöltök, ölelkeztek a rajongókkal.

BILL: Nem tudom pontosan, hogy miről van szó, de elég sok olyan dolgot írnak rólunk, ami nem igaz. Most már nem zavar minket. Eljutottunk egy olyan pontra, hogy csak nevetünk az őrült hírek hallatán. A lányoknak meg persze szeretünk tetszeni, mivel fiúk vagyunk, és ez hozzátartozik. Ez minden.

 

Nagyon fiatalon letettek híresek.

TOM: Fogalmam sincs, mi lesz később. De nem hiszem, hogy abbahagyjuk a zenélést. Azt reméljük, hogy sikeresek leszünk. Pillanatnyilag ez van. Bár nem kizárt, hogy Bill fizikus lesz ...... nagyon jól megy neki. És az is lehet, hogy én meg sapkaboltot nyitok.

 

Egy átlagos napon mennyi időt töltesz el a tükör előtt?

BILL: 15 perc alatt megvan. Amikor meg nincs kedvem az egészhez, nem festegetem magam. Na, ilyenkor hasonlítok Tomra.

 

A sajtótájékoztató előtt pizzákat és hamburgereket ettetek. Ehhez képest egészen soványak vagytok.

GEORG: Billnél és Tomnál ez mindig is így volt. Egész életünkben annyit ettek amennyit akartak, és mégsem híztak meg soha. Viszont most már gondolkodunk a koncertezés, mint sportág bevezetésén. Másfél órát fenn állni a színpadon kemény edzés és tartós fogyókúra. Ki lehet próbálni. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.