Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi vásár 7. rész

2013.08.01

 December 22-ét írtunk. A négy jó barát az ünnep előkészületein dolgoztak. Írtak egy listát is, hogy miket kell csinálniuk. A listán ezek szerepeltek:

- Nagytakarítás

- Sütés, főzés

- Lakásdíszítés

- Fenyőfa vásárlás + díszítése

- Ajándékok készítése vagy vásárlása

- Autók kitakarítása

A srácok egymásra néztek, és nem tudták eldönteni, hogy ki mit fog csinálni.
- Én biztos, hogy nem fogok takarítani, mert allergiás vagyok a porra - felelte Georg.
- Vállalom a takarítást és a lakásdíszítést - javasolta a többieknek Gustav. A többi feladatot a 3 srác felosztotta egymás között. Bill bevállalta Tommal együtt a sütés, főzést és az autók kitakarítását. Georgnak maradt a fenyőfa vásárlás és annak díszítése és az ajándékok vásárlása, vagy azok készítése. Gustav el is kezdett a lakásban tevkenykedni, míg a többiek bementek a turnébuszba egyet aludni, addig ne zavarják Gustavot. A fiú először fogott egy kosarat, amibe a szennyes ruhákat tette. Rengeteg ruhát szedett össze. Rögtön bele is rakta a mosógépbe. A ruhák között volt fekete, fehér, szürke és színes. Gustav a mosandó ruhákat 1 óra múlva szedte ki a gépből. Az erkélyen lévő szárítóra azokat ki is teregette rendesen. A mosás után a mosogatás következett. Fogta az edényeket és az evőeszközöket és a mosogatógépbe bedobálta azokat. Elővette a porszívót és alaposan mindenhol kiporszívózott. A porszívó fekete fehér színű volt és a piros TH logó is szerepelt rajta. A szőnyegeket is kisikálta. Olyan illatúak voltak a szőnyegek, mint aki a hegyekben járt volna. Friss finom hegyi levegő. A mosogatógépből kipakolta az edényeket, majd szárazra törölte őket és a helyére tette. Legvégére hagyta a portörlést. Igaz hogy már felporszívózott, de egy olyan ronggyal törölgetett, amivel megköti a port, és nem esik le a szőnyegre. A takarítás után következett a lakás díszítése. Az ajtó a " Boldog Karácsony" feliratú ajtódísz került. Az asztalokra pedig karácsonyi koszorú díszeket helyezett el. Gustavot Bill és Tom váltotta fel. Gustav olyan kimerült volt, hogy meg sem tudta különböztetni Billt Tomtól. A két srác rögtön felnyitották laptopjukat és keresgélni kezdtek a receptek között. Az interneten sajnos nem voltak olyan fogások, amelyeket el tudtak volna készíteni. Ki is kapcsolták a gépet. Tomnak eszébe jutott, hogy anyukájuk szekrényes polca tele van szakácskönyvekkel. Bill rögtön lekapott egy fekete táblájú könyvet, amit elkezdett lapozgatni. Eleinte semmi érdekes receptet nem talált, amíg a könyv közepét elérte. Ott megpillantott egy ideális receptet. Testvérét rögtön odarángatta maga mellé. Tomnak nagyon tetszett a recept, amit Bill talált. Bill ezeket az ételeket választotta a karácsonyi menühöz:

LEVES: Fekete leves

ELŐÉTEL: Baconba göngyölt fűszeres kenyérdarabkák

FŐÉTEL: Sült őzpecsenye citromosalmás töltelékkel

DESSZERT: Tortafagyi eperdarabokkal

A két fiúnak rengeteg volt a dolga, úgyhogy munkához is álltak. Tom a levest, és az előételt, Bill a főételt és a desszertet kezdte el készíteni. 6 órával később be is fejezték a sütés főzést. Már csak a kocsik kitakarítása maradt hátra. Először, mint mindig Tom kocsijával kezdtek. Kivették a kis szőnyegeket, és az automata pórszívóval pedig felszívták a koszt. A szőnyegeket a helyéretéve, illatos vízzel tisztították meg. Majd a kocsimosás következett. Tom megnyomta a kulcstartóján lévő gombot, és rögtön becsukta a kocsija összes ablakát. Bill elővette a slagot, és levizeszte testvére kocsiját. Tom gyorsan autószappant locsolt rá, és egy nedves szivaccsal kezdte el dörzsölni a kocsit. Olyan habos volt a jármű, mint a leghabosabb sör. Miután Tom végzett, Bill újra leslagolta a kocsit. A két fiú megvárta még megszárad. Azután az ablakokat kezdték el törölgetni. 45 perc alatt Tom kocsija úgy csillogott, mint az égen este a csillagok. 3 és fél óra múlva a 3 kocsit is gyönyörűre megcsinálták, mint Tomét. Jött Georg és felváltotta őket. Georg a kocsiba pattant és elment a legközelebbi fenyőfaárushoz. Csodálatos fákat pillantott meg, csak választani nem tudott közülük. Ő egy olyan fát akart megvásárolni ami se nem nagy se nem kicsi. Az árus 3 ilyen fajtát tudott mutatni. Georgnak a középső fa tetszett meg, ami egy német vörösfenyő volt. A vásárlás után rögtön kikötözte kocsija tetejére, majd a kis boltba hajtott, hogy vegyen karácsonyidíszeket. Gömbalakú díszeket vásárolt, amelyek a szivárvány minden színeiben pompáztak. 1 óra múlva ért csak haza, mert amerre ment dugóba keveredett. Mikor hazaért rögtön beállította a fát a fatalpba, majd egy varázscsettintésre fel is aggadta díszekkel, végül az égőket tette rá. Már csak az ajándékokat kellett megvennie. Késő volt és nagyon fáradt, ezért másnapra halasztotta a dolgot. December 24-ét írtunk. Aznap reggel Georg nagyon sietett. Felöltözött, majd sétálva beballagatott a városba, pontosabban a plázába ajándékokat venni. Az egyik hatalmas boltban ott volt a Mikulás és 3 krampuszka. Körülöttük pedig az árvagyerekek nyüzsögtek. Georg mosolyogva ment el mellettük. 2 óra múlva sikeresen megvette az ajándékokat. A télapós bolt mellett ment el. A gyerekeket nagyon megsajnálta, ezért kitalálta, hogy beáll Mikulásnak. A csomagjait előbb betette a kocsijába, majd visszament a szegény árva gyerekeket. A gyerekek nagyon megörültek neki, és ő is nekik. A színfalak mögött felöltötte magára a Mikulás jelmezt és úgy ment ki a gyerekek elé. A gyerekek még jobban megörültek neki és elmondták mit kérnek karácsonyra. Georg csak 7 óráig maradhatott, hiszen tudták hogy a többiek várják haza. 30 perc múlva haza is ért és az ajándékokat letette a karácsonyfa mellé. Felkeltette a többieket és odahívta őket a karácsonyfához. Odaadták egymásnak az ajándékokat, majd megvacsoráztak és boldogan békességben ünnepeltek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.