Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakácstanoda 11. rész

2013.08.01

 Bill, Tom, Gustav és Georg egy szép napon a barátnőikkel töltötték a szabadidejüket. Éppen a vidámparkban voltak és kipróbálták a vizicsuzdát, a nagy óriás kereket és még sok minden mást is. Egy szép napon Tom barátnője Ria egy hirdetést pillantott meg, amikor az eltűnt kisállatok cikkeit olvasta a hirdetőtáblán. A lapon ez a felirat szerepelt:

 

TISZTELT VERSENYZŐK!

Aki szeretne időre főzni, vagy azért jelentkezik mert imád főzni, annak itt a helye. Ugyanis ez egy főzőtanoda verseny. A megmérettetésnek az lenne a célja, hogy időre kellene főzni egy négy fogásos menüt. Aki a leggyorsabban készíti el akár kedvenc ételét, az nyereményben részesül. Az első helyezett 2 hétre elmehet egy világkörüli buvárkodásra, valamint pénz összeget is kap, méghozzá nem is keveset. A nyereménye 79 milliárd forint, amit természetesen bankkártyán fog megkapni. A második helyezett rengeteg szakácskönyvet kap, amikből élete során majd meg fog tanulni főzni. Valamint ő is kap pénz nyereményt méghozzá 50 000 forintot. És végül de nem utolsó sorban a harmadik helyezett egy utazásban fog részesülni. A versenyre csakis kizárólag amatőr szakácsok vehetnek részt. 12-30-kor között lehet jelenzkezni. A határidő: 2013.05.01. Befizetendő összeg: 2000 forint. FIGYELEM CSAPATOK NEM INDULHATNAK! AZ ÉTELEKET NÉGY ZSŰRI FOGJA ÉRTÉKELNI!

- Srácok nem indultok a versenyre? Lehet hogy a csajokkal megpróbáljuk, természetesen külön-külön. - mondta Ria biztatóan.

- Hát nem hinnénk hogy pont mi fogunk erre a főző izére jelentkezni. - válaszolta kicsit idegesen a négy fiú.

- Ne kéressétek magatokat srácok! Amikor Ria születésnapja volt, olyan vacsorát rittyentettetek, hogy mind a tíz ujjainkat megnyaltuk. Igaz hogy akkor csapatban dolgoztatok, de szerintem megpróbálhatnátok külön-külön. Szerintem menne nektek, gyakorlás kérdése. - felelte Georg barátnője.

- Jól van, hamár ennyire akarjátok hogy induljunk. Hol van az a szakácskönyv? - nyilatkozta ki Tom.

- Ott van az felső polcon, a nagy fekete könyv mellett. - vágta rá Liza.

- Meg van. - mondta Tom.

Tom kinyitotta a könyvet a szerencseszámainál, amelyek ezek voltak : 1 ; 2; 89; 9; 30; 6; 20 .

Ezeken az oldalakon mind hús ételek szerepeltek. A 7 darab hús ételt egymás között felosztották. Egy ember kivételével mindenki 2 ételt készíthetett el. A negyedik ember pedig hármat. Fejenként 5 óra alatt végeztek az ételekkel. A lányok fejenként négy-négy ételt készítettek el. Ők nem hús ételt, hanem tésztaféléket csináltak. Közeledett a határidő. A fiatalok becsomagolták az ételeket, autóba pattantak, és elindultak Köln irányába, hiszen ott volt a verseny. Két és fél óra után meg is érkeztek. Kipakoltak, és várták a zsűrit. A zsűri 10 perc késés után elnézést kért a versenyzőktől, majd elkezdték kóstolgatni az ételeket. Volt náluk toll és papír, mivel le kellett nekik pontozni az ételeket, és aki a legnagyobb pontszámot kapta összesen a négy ételre az nyert. A zsűri kemény 4 és fél óra alatt meghozta a döntést. Férfi kategóriában a helyezettek a következők lettek:

1. helyezett : Tom Kaulitz
2. helyezett: Jürgen Spiegel
3. helyezett: Bill Kaulitz ; Gustav Shäfer ( holt verseny )

Női kategóriában a helyezettek a következők lettek:

1. helyezett: Mirjam Thomson
2. helyezett: Ria Sommerfield
3. helyezett: Jessica Müller

Tom és Ria a zsűritól átvette a nyereményt, majd odamentek a többi helyezettekhez gratulálni. A gratuláció után mind a nyolcan kocsiba pattantak és hazamentek. Hazaérve Tom, és Ria feltett képeket a versenyről az egyik közösségi oldalra. 1 nap alatt 560 000 lájkolták a képeket. De ez még nem minden, hiszen 1 nap alatt a hozzászólások száma ennek a számnak a duplája volt. Ria és Tom elmondta a többieknek, hogy azért nem fognak minden áldott nap főzni. Ezt csak azért csinálták, mert jó mokának tartották. Tom még az is mondta hogy nincs szíve kidobni a szakácsnőjüket, hiszen ő már gyerekkoruk óta ott sündörög körülöttük finomabbnál finomabb ételekkel, vagy süteményekkel. Julo igazi családtagnak minősül. Bill összenézett Tommal és pislogott Tomnak, hogy igaza van. Másnap a családtagjaiknak, és a szakácsnőjüknek Julonak is elmesélték a tegnapi eseményeket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.