Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Találkozás 12. rész

2013.08.01

Éppen felkelt Mary. Megreggelizett. A reggelije nem másból állt, mint sonkás tojásos omlettből. Reggeli után szokásához híven bement az egyetemre a profhoz. Csak az első négy órát tartotta fontosnak, a többire nem ment be. Az utolsó három óra zenés kultúra volt. Mary nagyon nem szerette a zenét. Otthon állandóan csak tévézet, vagy pedig nézegetett otthon az ablakából. Egyetem után elment az egyik kedves barátnőjével Lüszival görkorcsolyázni. A lány olyan profin űzte ezt a sportot, hogy díjakat és kupákat nyert, majdnem folyamatosan. Szülei beakarták írni a hokisok közé, de a lány nemet mondott nekik. Élni akarta a maga saját életét. Mary a barátnőjénél maradt éjszakára. Lüszi szülei természetesen belementek az egészbe. A lányok rendeltek maguknak innivalót és három darab óriási pizzát. Az egyik pizza Hawaii-s volt, amin rengeteg ananász volt. A másik pizza gombás volt, még a harmadik sonkás szalámis. A pizzázás után megnéztek egy három és fél órás filmet, majd azután elaludtak. Másnap reggel Mary 9:00 óra tájt hazaállított. Felment a szobájába és elkezdett a holnapi töri esszéjére készülni. Először a laptopján nézte meg a neveket, országokat, városokat és az évszámokat. Ezeket külön lapra ki is jegyzetelte magának, majd a történelem könyvét elolvasta annak megfelelően. A lány szülei nagyon boldogok voltak, amikor látták hogy lányuk nem akarja feladni és hogy előbb leakar diplomázni, mint társai. Mary az egésznapot végig tanulta. Hajnali egykor még mindig tanult, de olyan fáradt volt, hogy letette a fejét az asztalra és elaludt. 30 perc múlva apukája nézte meg, hogy lánya még tanul-e. Benyitott az ajtón és látta, hogy lánya a székben lehajtott fejjel alszik. Felkapta Maryt és odatette az ágyához, majd betakarta, leoltotta a lámpát és ő is ment aludni. Hajnalban nagyon rossz idő volt. Mary kutyája kint volt a kutyaházában, de annyira félt, hogy valahogyan bejutott Mary-ék házába és felment az emeletre, ahol a lány aludt, majd bebújt mellé. Az egyetemista lány nem ébredt fel, pedig kutyája Réno izget-mozgot az ágyban, mivel nem tudott elhelyezkedni. Mary olyan mélyen aludt, hogy másnap reggel sem az órájára sem pedig a kapucsengőre nem reagált. Réno felriadt a hangzavarra és legalább Mary óráját lenyomta mancsával. Mary 5 perc után felriadt.

- Mi történt? - jajgatott fel.

A kutya ugatni kezdett, ezzel is figyelmeztette a lányt hogy vendégei érkeztek.

- Réno hagyd abba az ugatást, felvered az egész házat. Várj inkább adok neked tiszta vizet és kutyaeledelt. Így jó lesz?

Réno amint meglátta a kutyatápot abbahagyta az ugatást. Amíg a kutya evett, Mary átöltözött, majd a bejárati ajtó felé vette az irányt. A kukucskálón kinézett. Az ajtó előtt a kedvenc együttese állt, a Tokio Hotel. Mary azonnal kinyitotta az ajtót és beengedte őket.

- Káprázik a szemem, vagy tényleg ti vagytok azok? - felelte a 23 éves lány.

- Mi vagyunk teljes egészében, de ha nem minket vártál el is mehetünk. - válaszolta Georg.

- Dehogyis! El ne menjetek! Épp ellenkezőleg, nagyon örülök nektek. Hogy is kerültetek ide? - kérdezte meg a lány.

- Épp erre jártunk, gondoltuk meglátogatunk, ha egyszer itt vagyunk. - vigyorgott Tom.

- Kértek kávét? - mondta Mary a többieknek.

- Igen kerünk. - beszélt Bill a többiek nevében.

Mary feltette a kávéfőzőt a tűzre és várta, hogy a kávéillat bejárja a konyhát. Pár perc múlva ez be is következett. Mindenkinek töltött a bögréjébe és odaadta nekik egyesével. A fiúk megköszönték.

- Mi a programod mára Mary? - kíváncsiskodott Gustav.

- Végülis hétvége van, ilyenkor semmit. Hétköznap szoktam bejárni az egyetemre, utána általában a barátaimmal találkozok. Most hétvégén ha jó van elmegyek egy kisebb társasággal csavarogni vagy ilyesmi. - felelte Mary.

- Értem. - vágta rá Gustav.

- Ti mit fogtok máma csinálni? - kérdezősködött a lány.

- Hát nem is tudjuk ...... igazából ........... - akkadt meg Tom a beszédben, majd Bill folytatta a szót ...... - Igazából azért vagyunk itt hogy veled töltsük az egész napot.

- Komolyan? - kerekedett ki az ifjú hölgy szeme.

- Aha. - válaszolta egyszerre a négy fiú.

Mary azonnal felvette fekete kabátját és a srácok után ment. Kipróbálták a bungee jumpingot, különböző veszélyes ám, de vicces sportot. Elmentek egy nyugodt békés strandra, ahol szinte senki sem volt ott, csak ők. Kipróbálták a kaszkadőrködést, sétahajózást és végül jól bekajáltak egy közeli étteremben. Mary nagyon jól érezte magát a srácokkal. Olyan volt neki ez a nap, mintha álmodta volna az egészet. Hiszen bizony ám, hogy álmodta. Tomnak annyira megtetszett a lány, hogy egy búcsú puszit akart adni Mary arcára. Mihelyst Tom ajkai odaérték volna a lány arcához, Mary arra ébredt fel, hogy a németvizsla kutyája, nyalogatni kezdte az arcát. Mary körülnézett, de nem látta maga körül a srácokat. Kicsit emiatt el is szonytyolódott. Bánatában folytatta a tanulást. Szintén hajnalig tanult. Másnap reggel pedig ugyanazt élte át, mint tegnap. 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.